SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Anadolu Birliği'nden Kılıçdaroğlu'nun Davetine İcabet

Anadolu Birliği'nden Kılıçdaroğlu'nun Davetine İcabet


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de faaliyet gösteren Anadolu Birliği Derneği Başkanı Koç Ali Al ve Başkan yardımcıları Av. Heval Savaş, Erhan Kahraman,,genel sekreter Kaya, Halit Tunç' ,Pınar Kutlu.yu Ankara' ya davet edilerek, seçim süreci ve Anadolu Birliği'nin Vizyonu hakkında görüşmek için bir araya geldiler.

  CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu’na hitaben daha önce “çözüm sürecine” ilişkin bir mektup yazdıklarını belirten Başkan Koç Ali Al şunları söyledi;
“Anadolu Birliği Derneği olarak çözüm sürecinde bütün siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin yer almasını, meseleyi sadece hükümete bırakmamasını  hep savunduk.  Cumhuriyet Halk Partisi’ni cumhuriyetimizinsigortası, hakve özgürlüklerimizin bekçisi, birlik ve beraberliğimizin güvencesi olarak kabul ediyoruz. Türkiye’nin Kürtleri CHP’den her zamankinden daha çok beklentileri var.” dedi


YEREL SEÇİMLERDE BİZİ YOK SAYMAYIN
Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Koç Ali Al,    belediye başkan adaylarının ve belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde CHP’de siyaset yapan,  yada yapmak isteyen Kürtler  için pozitif ayrımcılık istedi.  Al konuşmasını şöyle sürdürdü; “Örnek vermek gerekirse bugün İzmir’in siyasi fotoğrafında  doğu ve güneydoğu kökenli vatandaşlarımız yeterince yer almamıştır. Bu tablonun değişmesi lazım. Yeni CHP’de daha çok hemşerimizi görmek istiyoruz. Bizi yok saymayın. İzmir’de sonucu belirleyecek olan bizleriz” şeklinde konuştu.


  Kılıçdaroğlu, ,Koç Ali Al ve beraberindeki heyeti Genel Merkezdeki makamında kabul ederek görüş alışverişinde bulundu.
Toplantıda hazır bulunan Anadolu Birliği başkanı Koç Ali Al' ın yönetiminde bulunan iki Ağrılı hemşehrimiz de başkan yardımcıları olarak hazır bulundu. Ağrı Eleşkirt' ten Emirşah Bey' in oğlu Erhan Kahraman ve Avukat Heval Savaş Kaya görüşmede yönetimde tercih edilen isimler oldu. Yaptığımız görüşmede başarılı ve faydalı bir diyalog gerçekleştiği belirtildi. 
                                                                                         ... ZAKİR KAYA ...                  

Hiç yorum yok: