SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Emeğe engel yok

Emeğe engel yok

KONAK Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli dernekleri, kooperatif ve kuruluşlarının Alsancak Dominik Caddesi’nde açtığı sergi ve stantları ziyaret etti.

Toplumda farkındalık yaratmak ve aynı zamanda engelli bireylerin el emekleriyle ürettikleri ürünleri tanıtmak amacıyla oluşturulan sergiyi gezen Başkan Pekdaş, bir yandan da engelli vatandaşlar ve yakınlarıyla sohbet etti. Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği stantları tek tek gezerek el emeği ürünleri inceleyen Başkan Pekdaş, herkesin hayatta eşit şekilde yer alması istemini yerel yönetim hizmetlerinde de ön planda tuttuklarını belirterek, "Farklılıklarımızla üretim yapabildiğimizi görüyoruz. Engelli bireyler de toplumun, bu dünyanın bir rengi. Biz dünyayı herkesin yaşayabileceği hale getirmek durumundayız. Herkesin dünyaya bir katkısı var. Bu sergilerle de el emekleriyle, düşünceleriyle, çok güzel yaratımlarda bulunduklarını gösteriyorlar. Biz birlikte güzeliz" dedi.

"FARKLIYIZ AMA EŞİTİZ"

Hayatın içinde hep birlikte var olunduğuna değinen Başkan Pekdaş, "Yurttaşlarımızın, hemşerilerimizin hak temelli mücadelelerine destek vermek ve çalışmalarımızı buna göre örgütlemek görevimiz. Farklıyız ama eşitiz. Birbirimizden farklı olmamız bizim zenginliğimiz. Biz birarada yaşamalıyız. Engellilere özel hizmetler değil, onlar unutulmadan hizmetler düzenlenmek zorunda. Bir ayrımcılığa tabi tutmadan hayatın içinde hep birlikte varız, onların da yaşamını bizler gibi sürdürmelerine yönelik yapmamız gereken tüm işleri yapmalı, almamız gereken tüm önlemleri almalıyız" diye konuştu. Ziyaret sırasında Başkan Pekdaş’a bir engelli kendi yaptığı kolyeyi, Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği (Kazed) de kendi ürettikleri çiçeklerden hediye etti. 

YETENEKLERİ BEĞENİ TOPLADI

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı, Çiğli Halk Eğitim Merkezi,İzmir Valiliği Sevinç Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, İBB Fuar Engelli Eğitim Merkezi, İnciraltı Engelli Eğitim Merkezi, Düşkur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Kiraz Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Umutlar Derneği, Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (Egetek), Girişimci Engelliler İşletme Kooperatifi (Geko), Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği (Kazed) ve Anadolu Otizm Vakfı’nın stantlarının yer aldığı sergi gün boyu Dominik Caddesi’nde açık kaldı. Dileyen vatandaşlar, engelli bireylerin ürettiği hediyelik eşyalardan satın alarak katkı koyarken, sürdürülen faaliyetleri merak edenler ve katılmak isteyenlere de bilgi verildi.

Hiç yorum yok: