SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

"Konak Tüneli'nin isminin Binali Yıldırım tüneli olarak değiştirilmesini talep edeceğiz"

Demirtaş’tan Yıldırım’a büyük övgü

AK Parti İzmir milletvekili Ulaştırma-Haberleşme ve Denizcilik Eski Bakanı Binali Yıldırım İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret etti, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile bir araya geldi. İTO Başkanı Demirtaş, Konak Tünelleri’ne Binali Yıldırım’ın adının verilmesini isteyeceklerini söyledi.
Toplantıda İTO üyeleri ile sohbet eden Binali Yıldırım İzmir’de oluşturulmak istenen yanlış algının İzmir’e zarar verdiğini söyledi. Yıldırım "İzmir’i ne kadar önemsediğimizi 2011 seçim kampanyamıza bakanlar daha iyi anlayacak. İzmir’de 2023 hedeflerini içeren iyi bir ufkumuz vardı. O dönem orta koyduğumuz projelerin bir kısmını hayata geçirdik, bir kısmını da yapmaya devam ediyoruz. Devlette devamlılık esastır, arşive kayıt düşülen her şey er geç yapılır. Ama kaybeden İzmir değil, kaybedilen İzmir’in zamanıdır. Zaman geri getirilemez. İzmir bir an önce anlamsız tartışmaları bir kenara bırakıp, bu şehirde yaşayanların geleceğe dair umutlarının, heyecanlarının artması için çalışmak lazım. İzmir geleceğini aramalı. Seçim dönemlerinde yaşanan ayrışmalar kalıcı bir hale gelmesin. İzmir dışarıdan göründüğü gibi ideolojik saplantısı olan bir şehir değil. Siyasi duruşu itibarıyla ortaya çıkan bu algı gerçek değil. İzmir bu algıdan zarar görüyor. Hiçbir siyasi parti İzmir’i kendilerini seçmeye mecbur bir memur gibi görmemeli. Hepimizin ortak değerlerini kullanarak İzmir’i bir yere hapsetmeye çalışmak, böyle bir algı oluşturmak doğru değil. Bu şehir artık zaman kaybetmesin" dedi.
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Yıldırım’a İzmirliler adına teşekkür etti, "Bakanımız İzmir’e çok hizmet etti. Yaptığınız hizmetler saymakla bitmez. Biz oda olarak şehrimize yapılan hizmetleri ödüllendirmek istedik. İzmir’e katkı ödülünü bakanımıza iki kez verdik. İzmir ile olan ilişkinizi devam ettirmenizi daha sık İzmir gelmenizi istiyoruz. Konak Tüneli'nin isminin Binali Yıldırım tüneli olarak değiştirilmesini talep edeceğiz" dedi
İTO Meclis Başkanı Nebii Akdurak "İzmir’e yaptığınız hizmetlerle gönlümüze taht kurdunuz. Bizim için yeriniz çok farklı" diyerek teşekkür etti.
Binali Yıldırım daha sonra Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Salih Esen’i ziyaret edip bir süre sohbet etti.

Hiç yorum yok: