SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Endişe yok birinci partiyiz"

Hotar: "Endişe yok birinci partiyiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, partililerin çöken morallerini "Endişe etmeyin, birinci partiyiz, en çok ilde milletvekilini biz çıkardık" sözleriyle yükseltmeye çalıştı. Hotar, İzmir’de 10 puan gerileyen partinin teşkilatlarını da başarılı bulduğunu ifade etti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hotar, moralleri çöken AK Partililer’den endişelenmemesini isteyerek, şunları söyledi:
"Milletimizin kararına saygılıyız. Mevcut huzuru istikrarı korumak için yine birinci parti olmuş olmanın sorumluluğunu taşıyarak yol haritamızı belirleyeceğiz. Milletimizin verdiği mesajların iyi okunması, değerlendirilmesi lazım. Biz parti olarak tüm mahalle temsilcilerimize kadar teşkilatımızla bu değerlendirmeyi yapacağız. Teşkilatlarımız, AK Parti’ye oy verenler en azından şunun gururunu yaşasınlar. Biz birinci parti olduk en çok ilde biz milletvekili çıkardık. Türkiye’nin yer yerinde temsil ediyoruz. Çıtayı çok yükseğe koyduğumuz için ilk etapta endişe olabilir ama dünyadaki ve Türkiye’de siyasi partiler tarihini incelersek bunun başarı olduğunu fazla endişeye gerek olmadığını istikrar ve ülkenin dengesini korumanın gerekli olduğunu bilip bunun sorumluluğuyla hareket etmemiz lazım."
"CHP ’KALE’SİNDE BİR EKSİK ÇIKARDI"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, İzmir’de 10 puan düşüşe rağmen partisinin oylarının eridiğini düşünmediğini belirterek, HDP’nin barajı geçmesinin en çok AK Parti’yi etkilediğini, CHP’nin ’kale’ olarak gördüğü kentte bir eksik vekil çıkardığını söyledi. Hotar, şöyle konuştu:
"İzmir’de AK Parti’nin oylarının eridiğini düşünmüyorum. CHP ’kale’ dediği İzmir’de bir milletvekili eksik çıkardı. Dört parti barajı geçti bunu da görmek lazım. Bu en fazla bizi etkiledi. MHP milletvekili sayısını ikiye katladı ama buna başarı diyemeyiz. 2007 yılında da dört vekil çıkarmışlardı. İki seçim önceki düzeye ancak gelebildiler. Buna rağmen Türkiye’nin her yerinde olan, birinci çıkan parti biziz. AK Parti’nin birinci çıktığı 11. seçim, 4. genel seçim. Ben İzmir’de birçok vatandaşımızın böyle bir sonuca mutlu olmadığını düşünüyorum. Bu bir tercihtir. Demokrasilerde saygı duyulacak bir yönetimdir. Birinci parti olmanın sorumluluğu taşıyoruz."
"İZMİR TEŞKİLATLARI BAŞARILI"
AK Parti İzmir Milletvekili Hotar, İzmir’de partinin 10 puan kaybetmesinin faturasının teşkilatlara kesilmeyeceğini belirterek, teşkilatın sahada ve sadık başında iyi organize olup çok çalıştığını söyledi. Hotar, "Bu konu, bizim teşkilat başkanlığımızla ilgili ancak İzmir adına teşkilatlarımızın başarılı olduğunu, yakın bir gelecekte böyle bir şey olacağını düşünüyorum. Teşkilatlarla ilgili bir sıkıntımız yok" dedi.

Hiç yorum yok: