SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Büyük şehirlerde kim seçildi kim seçilmedi (2015 Genel Seçim Sonuçları İstanbul , Ankara, İzmir)

Büyük şehirlerde kim seçildi kim seçilmedi

2015 Genel Seçim sonuçlarının netleşmesiyle parlamentoya girecek isimler de ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, TBMM'ye girmeye hak kazandı. İstanbul'da 1. sıra adayı Ekmeleddin İhsanoğlu da yeni dönemde milletvekili olarak Meclis’teki yerini alacak. Sonuçlara göre CHP İstanbul’dan 11 milletvekili çıkardı. CHP İstanbul 2. Bölge 9 sıradaki adayı Mustafa Sarıgül milletvekili seçilemedi. Öte yandan 10 Kasım'da Atatürk için gazetelere verdiği 'Olmasaydın da olurduk' ilanı ile tepki çeken ve AK Parti'den Uşak ikinci bölgeden aday gösterilen Eyüp Gökhan Özekin seçilemedi.

Seçimin en bıçak sırtı sonuçlarının yer aldığı seçim bölgelerinden biri de Ankara 1. Bölge'ydi. Yüzde 99'u açılan sandıklara göre, Ankara 1. Bölge'den Ak Parti 7 milletvekili çıkarıyor.
İstanbul 1. Bölge'de AK Parti 14 vekil çıkarıyor. 14. sıradaki Hüseyin Yayman milletvekili olarak yeni dönemde Meclis'teki yerini alacak.
KUŞOĞLU MECLİS'TE
CHP'de ise, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın arkadaşlarından olarak bilinen ve listeye kontenjandan giren Bülent Kuşoğlu'nunu durumu kritikti. Yüzde 99'u açılan sandık sonuçlarına göre Kuşoğlu da yeni dönemde milletvekili olmaya hak kazandı. CHP, Ankara 1. Bölge'den 7. milletvekili çıkardı.
MHP ise Ankara 1. Bölge'den 3 milletvekili çıkardı. Eski CHP'li vekil Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan Haberal seçilemedi. Haberal 4. sırada yer alıyordu.

SIRRI SÜREYYA YENİDEN TBMM'DE 
HDP ise Ankara 1. Bölge'de tek vekil çıkardı. Bu durumda liste başı olan Sırrı Süreyya Önder yeniden TBMM'ye gelecek.
BEDAŞ’IN ESKİ MÜDÜRÜ SEÇİLEMEDİ
Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) eski genel müdürü Abdullah Atalay, aday gösterildiği Ağrı’da seçilemedi. Meclis’e 4 vekil göndermesi beklenen Ağrı’da HDP bu kentteki oyların yüzde 78,6 oranında oy aldı. AK Parti ise bu ilde yüzde 15,95 oranında oy aldı. HDP aldığı oy oranı ile 4 milletvekilini de kazandı.
CUMHURBAŞKANI'NIN DAMADI PARLAMENTODA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak da TBMM'ye girmeye hak kazandı. Albayrak, AK Parti listesinde 6. sırada yer alıyordu. AK Parti İstanbul 1. Bölge'den kesin girecekler arasında Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can, Merve Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı da bulunuyor.
HDP VE MHP 3'ER VEKİL ÇIKARABİLİR : DEMİRTAŞ SEÇİLDİ
CHP'nin ise İstanbul 1. Bölge'den 11 vekil çıkardı.
İstanbul 1. bölgede MHP ve HDP de 3 vekil çıkardı.HDP'den ilk üç sırada eş başkan Selahattin Demirtaş, Hüda Kaya ve Erdal Ataş bulunuyordu.
ÇATI ADAY SEÇİLDİ: İHSANOĞLU MİLLETVEKİLİ
İstanbul 2. Bölgede MHP'den 3 vekil getirmesi bekleniyor. Bu durumda İstanbul'da 1. sıra adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi kesinleşti.
BAĞIMSIZLAR SEÇİLEMEDİ
Seçime İstanbul'dan bağımsız olarak giren AK Parti eski Milletvekili ve eski futbolcu Hakan Şükür 48.690 oy, HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu 14.113 oy, eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer 59.835 oy ve ünlü şarkıcı Metin Şentürk 3.586 oy alarak meclis dışında kaldılar.
MARKAR ESAYAN DA MECLİS'TE
AK Parti'nin İstanbul 2. bölgeden 12 vekil çıkardı. Bu durumda, 12. sıradaki Markar Esayan da yeni dönemde vekil olacak isimlerden...
SARIGÜL SEÇİLEMEDİ
İstanbul 2. Bölge'de CHP'nin 8 vekil çıkardı. Bu durumda, CHP İstanbul 2. bölge 9 sıradaki Mustafa Sarıgül milletvekili seçilemedi. İstanbul 2. Bölge'den Balyoz Davası sanıklarından Dursun Çiçek ve gazeteci Enis Berberoğlu da yeni dönemde milletvekili alan isimlerden.
MEHMET METİNER SEÇİLDİ, MAHMUT ÖVÜR SEÇİLEMEDİ
AK Parti İstanbul 3. Bölge'de ise 13 vekil çıkardı.Bu durumda gazeteci Mehmet Metiner seçilirken, 14. sıradaki gazeteci Mahmut Övür seçilemedi.
AK Parti'nin 3. Bölge adaylarından, şarkıcı Uğur Işılak, Abdürrahim Boynukalın ve Özlem Zengin yeni dönemde milletvekili olacak isimlerden.
CHP'DE MEHMET BEKAROĞLU BIÇAK SIRTINDA
CHP 3. Bölge'de 9 milletvekili çıkardı. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da milletvekili olarak seçilen isimlerden.
HDP'de ise İstanbul 3. Bölge'de 5 milletvekili çıkardı. Pervin Buldan, Garo Paylan, Abdullah Levent, Ali Kenanoğlu ve Emine Beyza Üstün yeni dönemde HDP'den vekillik yapacak isimler.
TİKA BAŞKANI'NIN EŞİ SEÇİLDİ
Ankara 2. Bölge'de ise AK Parti'nin 8 vekil çıkardı Bu durumda eski Başbakan yardımcısı Emrullah İşler'in yanısıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde TBMM'deki özel kalemi olan, şu anda da TİKA Başkanlığını yürüten Serdar Çam'ın eşi Lütfiye Selva Çam yeni dönemde Meclis'teki yerini alacak..

Hiç yorum yok: