SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Kocaoğlu sert çıktı


Kocaoğlu sert çıktı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı’da yapımına başlanan Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın temel atma töreninde, seçim öncesi belediye ve kendisi hakkında çıkan haberlere sert tepki gösterdi. Kocaoğlu, “Hangi gazeteci belediyeye girememiş, kime ambargo konulmuş! Daha fazla küçülmeyin ayıptır. Bu kentin belediye başkanına riya, rüşvet, ahlaksızlık, adaletsizlik, hırsızlık, soysuzluk, şerefsizlik bulaşmaz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Altınyol’dan Bayraklı ve Bornova’ya ulaşımı kolaylaştıracak Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın temel atma töreninde hakkında çıkan haberlere tepki gösteren Başkan Aziz Kocaoğlu, seçim öncesi yine belediye ve kendisinin bombardımana tutulacağını, hırpalanmaya, halkın gözünde itibarsızlaştırılmaya çalışılacağını belirterek, “Yalandan kara çalmaya çalışıyorlar. Hesabını veremeyeceğimiz iş yok. Kentin kalkınması için hizmet ediyoruz. Gölge etmeye kalkmayın” dedi.
CHP Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, ilçe belediye başkanları, partililer ve vatandaşların katıldığı açılışta, daha önce de “Liste yapmadım, kimseyi önermedim ya da kimsenin vekil olmasına karşı çıkmadım” diyen Başkan Kocaoğlu, konuyu kürsüden yeniden gündeme getirdi.
Sert açıklamalarda bulunan Kocaoğlu, “Seçim arifesinde, ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şunu istedi, bunu istemedi’, yok ‘Cebinde kontenjan listesi var. Önseçimde şunu destekledi. Bunu desteklemedi’ gibi sözler muhalefet tarafından işleniyor. Muhalefet basını tarafından işleniyor. Hangi gazeteci Büyükşehir Belediyesi’ne girememiştir? Hangi gazeteciye ambargo konmuş? Hangi gazeteciye ‘sen buradan çık’ denmiş? Hem kirletiyorsunuz basın özgürülüğünü, hukuk sistemini; hem de yaptığınız işi hiç alakası olmayan yerlere sıvamaya çalışıyorsunuz. Tutmaz. Uğraşmayın. Daha fazla küçülmeyin. Ayıptır” dedi.
Kara çalmaya çalışıyorlarEmin adımlarla kentin kalkınması, huzuru, İzmirlini yaşam standardını artırmak için canlarını dişlerine takarak çalıştıklarını belirten Kocaoğlu, “Engellemeye çalmışmayın. Sadece ve sadece izleyin. Ve gölge etmeye kalkmayın. 11 yıldır gölge olamadınız. Bundan sonra da olamayacaksınız. Güneş balçıkla sıvanmaz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve başkanına rüşvet, riya, adaletsizlik, ahlaksızlık, hırsızlık, soysuzluk, şerefsizlik bulaşmaz. Çok uğraşdınız. Çok kara çaldınız ama bulaşmaz. Yolumuz insanlık, adalet, hizmet, insanı yüceltmek yoludur. Başka işte gözümüz kulağımız, hesabımız yok. Bunu herkes biliyor. Yalandan kara çalmaya çalışıyorlar. Biz uyanık olacağız. Hesabını veremeyeceğimiz hiç birşey yok. Bizler mücadele edeceğiz. Ülkenin geleceği için hukuk devleti, adalet için bu mücadeleyi yapacağız” dedi. Konuşmaların ardından Kocaoğlu, Karabağa ve törene katılan ilçe belediye başkanları birlikte temel atma butonunu bastı.
 
ALTYAPI YAKINMASI
Yeni Kent Merkezi’ndeki gökdelenlerin sayısının arttığını, buna parelel olarak altyapının yenilenmesi gerektiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Gökdelenler merkezi Bayraklı trafiği ve altyapı açısından bölgeye yeni yükler getiriyor. Trafik akışını bir bölümü bu kavşakla giderilecek. Ama altyapıda şimdiden çalışmaya başlanılması gereken olaylar var. Örneğin Folkart gökdelenlerinde 4 bin kişi yaşıyor. Sirkülasyonla bu sayı 20 bine çıkıyor. Buradaki evsel atığı düşünün. Kanalizisayon altyapısını bu bölgede bir an önce yeni planlara görev revize edilmesi gerekiyor” dedi. Karabağ, Bayraklı’nın denizle buluşmasını sağlayacak yeni çabalar gerektiğini de belirterek, “Altınyol’da 1 km yolu yeraltına alacak proje yapılırsa, denizle Bayraklılıyı buluşturabiliriz” diye konuştu.
NELER YAPILACAK
Proje kapsamında Smyrna Meydanı’ndan Anadolu Caddesi’ne kadar bağlantıyı sağlayan mevcut Adnan Kahveci kavşağının tren yolu geçişinden sonraki bölümü yenilenerek, köprülerle Altınyol’a kadar uzatılacak. Böylece Altınyol bağlantısıyla Konak ve Karşıyaka yönünden gelen araçlar, Nur Sultan Azerbayev Bulvarı, Smyrna Meydanı, Manas Bulvarı ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ne kesintisiz ulaşabilecek. Yeni köprülü kavşak sayesinde, Bornova ve Bayraklı yönünden (Smyrna Meydanı üzerinden) Konak ve Karşıyaka yönüne de Altınyol aracılığıyla kesintisiz bağlantı sağlanmış olacak. İhale kapsamında 1.5 kilometreye yakın yol ve tretuvar düzenlemesi ile 7 bin 900 metrekarelik köprülü kavşak yapılacak ve çalışmalar toplam 12 ayda tamamlanacak. Temeli atılan köprülü kavşağın toplam maliyeti ise 22,5 milyon TL olacak.

Hiç yorum yok: