SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

İstanbul buradan 'uzaya açılıyor'

İstanbul Havacılık Müzesi’nde açılan Havacılık ve Uzay Gelecek Merkezi, çocukları uzaya karşı meraklandırma amacını taşıyor.İstanbul buradan uzaya açılıyor

Hava Kuvvetleri Müze Komutanı ve İstanbul Havacılık ve Uzay Gelecek Merkezi sorumlusu Yarbay İsmail Dindar, hedeflerini “Gelecekte icat çıkaran nesiller yaratmak istiyoruz” diyerek anlatıyor.

Dindar yeni açılan merkezin amacını “Havacılık ve uzay teknolojilerini her yaştan insana anlatmak ve özellikle gençlere bilimi sevdirmek“ diyerek özetliyor. 
Amacımız “Havacılık ve uzay teknolojilerini her yaştan insana anlatmak ve özellikle gençlere bilimi sevdirmek“ diyen Yarbay Dindar hedef kitlelerinin sadece çocuklar olmadığının altını çiziyor: “Meslek seçiminde aileler ve çevre çok önemlidir. Bu sebeple, Havacılık ve Uzay Gelecek Merkezi’nde ilk önce yetişkinlere hitap etmek istiyoruz. Onlar havacılık ve uzay tarihini öğrenir, havacılık sporlarını severlerse çocuklarına bunu kolaylıkla aktaracaklardır. Bu projede, kadın erkek, 7’den 77’ye herkese anlaşır ve öz bilgilerle havacılığı ve uzayı anlatmak istiyoruz.”

NASA İLE FİKİR ALIŞVERİŞİ
Merkezİn yapım sürecinde NASA’daki eğitim yetkilileri ve ABD Hava Kuvvetleri ile fikir alışverişinde bulunulmuş. Havacılık ve Uzay Gelecek Merkezi’nde toplam dört bölüm var. Hezârfen Ahmed Çelebi’den günümüz modern havacılığına önemli olaylar merkezde sergileniyor. NASA’dan gelen haberlerle salondaki kronolojik sıra neredeyse her gün güncelleniyor.

Yarbay İsmail Dindar, merkezin en ilginç bölümünü ise şu sözlerle anlatıyor: “270 derecelik görüş açısına sahip Havacılık ve Uzay Meslekleri Salonunu ise bir sinema atmosferinde askeri ve sivil havacılığa dair mesleklerin tanıtımını yapıyoruz. Hemen ardından ise kısa süreli bir uzay yolculuğuna da çıkıyorsunuz; hatta Mars da bu duraklardan biri” sözleriyle anlatıyor. 

Hiç yorum yok: