SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Emine Erdoğan Tiran'da kreş açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da kreş açılışına katıldı.

TİRAN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar'ın eşi Füsun Bayraktar ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani'nin eşi Odeta Nişani ile Bletezat (Arıcıklar) kreş ve anaokulunun açılışını yaptı.
Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, geleceğin büyüklerininin yetiştiği bu çatılar altında çocukları hayata hazırlamak gibi önemli bir sorumluluk içerisinde olunduğunu söyledi.
Okul öncesi eğitiminin önemine dikkati çeken Erdoğan, "TİKA dünyanın dört bir köşesinde olduğu gibi Arnavutluk'ta da eğitime katkı sunmaktan büyük gurur duyuyor. Bu kreş ve TİKA'nın diğer faaliyetleri, Türkiye ve Arnavutluk arasındaki dostluğun meşalesidir" diye konuştu.
Daha sonra Emine Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişan'inin eşi Odeta Nişani ve Türkiye'ninTiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar'ın eşi Füsun Bayraktar ile kurdeleyi birlikte keserek kreşin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan daha sonra beraberindekilerle kreşi gezerek, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Daha sonra "Albania Down Syndrome" isimli merkezi ziyaret eden Emine Erdoğan, hastalarla sohbet edip kurumu gezdi.
Down sendromlu çocuklar ve aileleri tarafından çiçeklerle karşılanan Erdoğan, hastalara çeşitli hediyeler verdi, yetkililerden bilgi aldı.
"Albania Down Syndrome" Merkezi yetkilileri ile görüşen Erdoğan, "Sadece böyle bir çocuğa sahip olduğumuz zaman ya da birileri bizden yardım istediği zaman değil, bu çocuklara her zaman yardım ve ilgi gösterilmeli" ifadesini kullandı.
Muhabir: Alban Agushı 

Hiç yorum yok: