SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

"Çimleme çalışması fiyaskoyla sonuçlandı"

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuyu gündeme getiren AK Parti Grup Başkanı Bilal Doğan, "Kordon'da milyonlarca lira harcanarak yenilenen çimler kullanılamaz halde" dedi

İzmir'de Birinci Kordon'daki çevre düzenlemeleri kapsamında Alsancak Vapur İskelesi ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki yeşil alana serilen rulo çimlerin bozulup kuruması Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan tarafından meclis gündemine taşındı. Kıyı Tasarım Projesi'nin Pasaport etabında olduğu gibi Kordon'daki çim alanlarda da benzer hayal kırıklığının yaşandığına dikkat çeken Doğan, "Kıyı Tasarım Projesi'nde bu da ikinci fiyasko" dedi.

Ekonomik zarar

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan yönetiminde gerçekleşen Ağustos ayı meclis toplantısında çim tartışması yaşandı. AK Parti Grubu Kıyı Tasarım Projesi kapsamında Alsancak'ta 53 bin metrekarelik alanda yapılan çim yenileme işlemini "fiyasko" olarak nitelendirdi. Bozulan çimlerin fotoğraflarını meclis üyelerine gösteren AK Parti Grup Başkanı Bilal Doğan, "Büyükşehir Belediyesi'nin prestij projesi olan Kıyı Tasarım Projesi'nin istendiği gibi sonuçlanmadığı ve sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Projede yine sıkıntılar yaşanmaya başladı. Kordon'daki çimleme çalışmaları fiyasko ile sonuçlandı. Kordon'da milyonlarca lira harcanarak yenilenen çimlerin tamamı kullanılamaz hale geldi. Sahil şeridindeki 53 bin metrekarelik alandaki çim heba olmuş ve çalışmalar beklenen sonuca ulaşmamış. İzmirliler daha keyfini süremeden çimler kullanılamaz hale geldi. İhale uzman bir firmaya mı verilemedi? Burada yaşanan sıkıntıda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ekonomik kaybı var mı? Teknik kadroların denetiminde devam eden çalışmalar ne zaman son bulacak?" diye konuştu. Aydoğan ise, "Kentin her yerindeki yeşil alanlarda, parklarda bu çalışmalar yürütülüyor ve zaman zaman yenileme yapılıyor. Buradaki çalışmalar da ihaleyle ve Kamu İhale Yasası kapsamında yapıldı. Herhangi bir hata varsa, bunu firma düzeltir. Keşke ihale kanunu olmasa da biz kendimiz bu çalışmaları yapsak" dedi.

Hiç yorum yok: