SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Hakan Fidan, İsrail-Hamas çatışmasına dair konuştu: 'İki devletli çözüm tek geçerli çözüm yoludur'

 

Kahire'ye ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Hamas çatışması ile ilgili "Filistin sorununda Türkye ve Mısır'ın duruşu ortak. Temel mesele adil çözümün sürekli ertelenmesi. İki devletli çözüm tek geçerli çözüm yoludur" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Kahire'de, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ortak basın toplantısı düzenledi.

"SİVİL CAN KAYIPLARINI REDDEDİYORUZ"

İsrail ve Hamas arasında devam eden çatışmalar hakkında bilgi veren Fidan, Filistin'deki durumu işaret ederek “Masum sivilleri hedef alan saldırıları ve sivil can kayıplarını elbette reddediyoruz, kınıyoruz” dedi.

İsrail'e 'uluslararası hukuk' hatırlatması yapan Hakan Fidan, şu ifadeleri kullandı:

"Uluslararası hukuk ve insani değerlere bağlı kalmaya davet ettiğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. İsrail’in barışı sadece Arap ülkeleriyle değil esas itibarıyla Filistinlilerle olmalı.”

"30 VATANDAŞIMIZIN TAHLİYESİNİ BAŞARDIK"

Türkiye’nin Gazze’ye yolladığı yardımların gelmeye süreceğini ifade eden Dışişleri Bakanı Fidan “İçeride yaklaşık 300 civarında çifte uyruklu Türk vatandaşımız bulunmakta. Bunun 30'unun tahliyesini başardık” dedi.

"TÜRKİYE VE MISIR'IN DURUŞU ORTAK"

'Mısır'ın bölgede güvenlik için her zaman kilit rolde' olduğunu aktaran Fidan'ın açıklamalarından diğer başlıklar şöyle:

"Sisi'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını ilettim. Filistin sorununda Türkiye ve Mısır'ın duruşu ortak. Temel mesele adil çözümün sürekli ertelenmesi. İki devletli çözüm tek geçerli çözüm yoludur. İsrail'in uluslararası hukuka bağlı kalmaya çağırıyoruz. Ortadoğu'da barış Filistin ile tesis edilebilir."

Hiç yorum yok: