SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Göz-Göz'ün Süper Lig yürüyüşü

Göz-Göz'ün Süper Lig yürüyüşü

Kayseri Erciyesspor'u evinde 2-0 yenerken son 4 haftada 3'üncü galibiyetini elde eden Göztepe, liderlik kovalıyor.

Puanını 15 yapan sarı-kırmızılılar, 17'şer puanla ilk 2 sırayı paylaşan Elazığ ve Karabükspor'un ensesine yapıştı. Üç sezon sonra döndüğü PTT 1. Lig'de son haftalardaki etkili performansıyla kafalardaki soru işaretlerini dağıtan Göz-Göz’ün yarışa yolun başında ağırlığını koyması, İzmir’in Süper Lig umudunu artırdı.
2004-2011 arasında 7 yıl hasret kalıp amatöre kümeye kadar gerilediği PTT 1.Lig’e, 2010-11'de yeniden yükselen Göz-Göz, büyük yatırım yapmasına rağmen 2012-13'te bir kez daha 2. Lig'e düştü. Mehmet Sepil'in kulübü devralması, Metin Diyadin'in da teknik direktörlüğe getirilmesiyle şahlanan ulu çınar, geçen sezon 2. Lig'de şampiyon olduktan sonra PTT 1.Lig’in en zengin kadrosunu oluşturup Süper Lig hedefine odaklandı. Ergin KARATAŞ
bu sezon yenilenen kadrosuyla zirveye ortak oldu. Göztepe, Metin Diyadin yönetiminde oynadığı toplam 33 lig maçında sadece 3 yenilgi alarak çarpıcı bir istatistik ortaya koydu.
Bu sezon deplasmanda 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlikle 10 puan toplayıp en başarılı dış saha takımı olan Göztepe'nin Kayseri Erciyesspor karşısında 3 puan alması, takıma büyük moral verdi. 
Sarı kırmızılı ekip, bu hafta Altınordu'yla derbide kapıştıktan sonra evinde Adana Demirspor karşısına çıkacak. Adana randevusunun ardından merakla beklenen İzmir derbisinde ezeli rakibi Karşıyaka'yla kozlarını paylaşacak Göztepe, İzmir serisini Samsunspor müsabakasıyla kapatacak.
BESARA'YI KAZANDI
Göztepe, Kayseri Erciyesspor karşısında 3 puanın yanı sıra Besara'yı da kazandı. Daha önce forma şansı bulduğu 4 maçta eleştirilen Türk asıllı İsveçli oyuncu, 42'nci dakikada rakibin kilidini açan golü atarak kendisini kanıtladı. 
Sarı kırmızılılarda sonradan oyuna dahil olan Mirkan da son anlarda galibiyete perçinleyen golü kaydetti. Daha önce kulübeden gelip Denizlispor maçının 89'uncu dakikasında takımını galibiyete taşıyan gole imza atan santrfor Mirkan, Kayseri Erciyesspor maçında 90'ıncı dakikada oyuna girip, 90+3'üncü dakikada tabelayı değiştirdi. Göztepe'de cezalı Gosso bu hafta oynamayacak.

Hiç yorum yok: