SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Hazır giyimcilere akademik destek

Hazır giyimcilere akademik destek

MODA ve Hazırgiyim Federasyonu ile Nişantaşı Üniversitesi arasında, 38. Shoexpo Ayakkabı Fuarı’nda, üniversite-sanayi işbirliği protokolü imzalandı.

Fuar İzmir’de açılışın ardından gerçekleştirilen imza törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı (MHGF) Hüseyin Öztürk, EGSD Başkanı Mukadder Özden, Federasyon üyesi derneklerin başkanları ile ayakkabı sektörünün temsilcileri katıldı. Üniversite sanayi işbirliği protokolünü Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk ile Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan imzaladı. Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, iki kurum arasında imzalanan protokol ile üniversite sanayi işbirliği alanında önemli bir adımın atıldığını söyledi. Üniversite sanayi işbirliğine Türkiye’nin çok ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Toprak, İzmir’de bu protokolün imzalanmasından büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir’de üniversite sanayi işbirliğinin ülke katma değerinin için zorunluluk olduğunun altını çizerek, bu tip anlaşmaların her yerde yapılması gerektiğini vurguladı.
YENİLERİ GELECEK
Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk ise Nişantaşı Üniversitesi ile imzaladıkları protokol ile Ar-Ge, tasarım, danışmanlık, proje ve eğitim-öğretim alanlarında işbirliği yapacaklarını söyledi. Türkiye’de üniversite sanayi işbirliğinin her alanda artırılması gerektiğinin altını çizen Öztürk, Federasyon olarak ilk adımı attıklarını, birçok alanda da yeni işbirliği protokollerinin hazırlığı içinde olduklarını kaydetti.
ORTAK ÇALIŞMA
Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ise "Sürdürülebilir Çözüm Ortaklığı" anlaşması kapsamında Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü akademisyen ve öğrencilerinin Ar-Ge projeleri kapsamında Federasyonun ihtiyacı olan sektöre yönelik ortaklaşa analiz çalışmaları düzenleyeceklerini belirtti. Bu analiz çalışmalarının sonuçlarına dayalı olarak üniversite, ulusal ve uluslararası düzeyde tekstil ve moda algısındaki değişimlerin sektör tarafından gecikmeksizin kavranmasına destek vereceğini açıklayan Barkan, "Bunun yanında, üniversitenin bilim ve sanat kadroları, sektör ile ortaklaşa düzenlenen sanat ve tasarım atölyeleri gerçekleştirecek; moda ve tekstil endüstrisindeki yeniliklerin ve ilgili teknolojilerin tanıtımına yönelik seminer ve paneller düzenleyerek Federasyon üyesi sanayicilerin küresel marka değerleri ile buluşmasına, tanışmasına ve işbirliğine katkı sağlayacak. Nişantaşı Üniversitesi ayrıca, sektöre yönelik olarak danışmanlık, bilirkişi ve uzmanlık hizmetleri yanında öğrenci projeleriyle de bilimsel, sanatsal ve teknolojik kaynak yaratacak. Üniversite, bunun yanında, Federasyon üyesi endüstri kuruluşlarının yönetici ve uzmanlarına yönelik meslek geliştirme sertifika programları ve lisansüstü (master ve doktora) düzeyde uzmanlık programları uygulayacak" diye konuştu.
DONANIMLI ÇALIŞAN
Üniversitenin akademik programlarını, Federasyonun desteğiyle gerçekleştirdiği analiz sonuçlarına dayalı olarak düzenli aralıklarla gözden geçireceğini ifade eden Barkan, "Üniversitemiz yenileme ve iyileştirmeler yapacak. Federasyon üyesi sanayiciler kampüste ve sektördeki üye kuruluşlarda uygulamalı eğitimlere doğrudan eğitici desteği sağlayacak. Bu uygulamalarla üniversitemizin ’3. nesil üniversitenin Türkiye’deki iyi uygulama örneği’ olma iddiası güçlenecek. Federasyon üyesi sanayiciler ayrıca lisansüstü, lisans ve ön-lisans öğrencilerine, proje desteği, staj ve istihdam olanağı sağlayacak. Böylece moda ve hazır giyim sektöründe mezuniyet sonrası işgücü ve verim kaybının giderilmesine çalışılacak. Ortaklığının iletişim, mühendislik, işletme, ticaret ve iktisat alanlarını da kapsayacak ölçekte gelişmesi bekleniyor" dedi.

Hiç yorum yok: