SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
SİTEMİZE UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Polisten Pensilvanya itirafı


17 ve 25 Aralık darbe girişimleriyle ilgili süren soruşturmalarda bazı polislerin yapılanları itiraf ettiği ortaya çıktı. Operasyonlarla ilgili çalışmaların en başından beri içinde olan memurlardan bazıları, "Kandırıldık, amaç hükümeti yıkmakmış" diyerek her şeyi deşifre etti. İtiraflarda polislerin, Pensilvanya'daki Fethullah Gülen ile 17-25 Aralık darbe girişimleri arasındaki bağlantıyı anlattıkları öğrenildi. Bir polis Fethullah Gülen için kırmızı bülten çıkarılacağı tartışmaları sürerken verdiği ifadesinde, "F.H ve H.Ö aralarında bu operasyonlardan yaklaşık 1.5-2 ay önce Hükümet'in Pensilvanya'dan gelen talimatla yıkılacağını anlattı. 'Amerika'da karar alındı, hükümet yıkılacak' dedi. Bunu amirlerimize rapor ettik ancak dikkate almadılar" diye konuştu. İşte itirafçı polisin anlattıkları: 
TALİMAT PENSİLVANYA'DAN: Dershane olayından sonra (amirler) Başbakana açıktan küfretmeye başladı. Hakan Fidan için İran ajanı diyorlardı. F.H ve H.Ö aralarında bu operasyonlardan yaklaşık 1,5-2 ay önce Hükümet'in Pensilvanya'dan gelen talimatla yıkılacağını anlattı. 'Amerika'da karar alındı, hükümet yıkılacak' dediler. Bunu amirlerimize rapor ettik ancak dikkate alınmadı. 
ÖNCE LİDER, SONRA ŞEMA: 17 ve 25 Aralık dosyasının temeli hükümeti devirmekti. Fezlekeyi F.Y hazırladı. Çoğu yerde "dönemin başbakanı" ifadesi geçiyordu. Bunu dediğinde operasyonun komiseri H.K memnuniyet duyuyordu. Ortada daha operasyon dahi yoktu. E.T isimli arkadaşın bilgisayarında gördüm. Örgüt şeması vardı. Lider pozisyonunda Başbakan vardı. Henüz hiçbir ihale yapılmamış, iş adamları dahi dinlenmemişti.
ERDOĞAN İÇİN ÖZEL CİHAZLAR: 17 Aralık ile ilgili bilgiler İçişleri Bakanlığı'na ulaştı. 25 Aralık deşifre olmasın diye panik yaptılar. Dosyanın tamamlanması aşamasında o kadar gayret ediyorlardı ki, Başbakanın, Mustafa Latif Topbaş'ın Kuleli Askeri Lisesi'nin yakınındaki evinin bahçesinden görüntüsünü alabilmek için Avrupa yakasından Anadolu yakasını görebilen bir cihaz satın aldıklarını biliyorum. 

AMİRLER GAZ VERDİ

M.D, komisere Başbakan ve bakanların dinlendiği söylendi. İşin sıkıntılı bir yere gittiği ima edildi. 'Korkma, böyle bir dosyada çalışmak kimseye nasip olmaz. Bu dosya Yüzyıl'ın dosyası. Bunda görev almak şereftir' diyord

Hiç yorum yok: